Cindy

‘Je kunt mij zien als een reisleider die gespecialiseerd is in het land van mens-en-gedoe’

Als meisje was ik ontzettend nieuwsgierig van aard. Mensen intrigeerde me mateloos maar ik vond ze ook knap lastig 😉 Mijn observaties riepen veel vragen bij me op: “Waarom tonen mensen vaak iets anders dan dat ze van binnen voelen” of “Waarom doen we vaak juist datgene wat niet goed voor ons is terwijl we verstandelijk weten wat wel goed zou zijn?”

 

Hypnotherapie

Antwoorden op deze vragen vond ik tijdens mijn Hypnotherapiestudie (afgerond in 2004)*. Hier leerde ik dat we als mensen zijn opgebouwd uit verschillende delen.

Ik ging bij mezelf ervaren dat mijn innerlijke kind zich in bepaalde situaties angstig kan voelen. Mijn innerlijke puber in dezelfde situatie tegelijkertijd boos kan zijn. De volwassene in mij probeert al deze emoties vervolgens onder controle te houden en te analyseren. En dan is er op de achtergrond ook altijd mijn innerlijke criticus nog die vind dat ik al deze gevoelens en gedachten niet zou moeten hebben: “Stel je niet zo aan… Ben je nou nog niet van deze gevoelens af… Zo moet je niet denken!”

Zie hier… The Human Drama;-)

*Sinds 2007 voer ik een eigen praktijk in Breda. Als ACT-Therapeut en Hypnotherapeut ben ik via mijn beroepsvereniging (NBVH) ook geregistreerd bij geschillencommissie SCAG en tuchtrechtregister RBCZ.

 

Boeddhistische Psychologie

Mijn eerste kennismaking met het accepterende gedachtegoed was tijdens een 10-daagse meditatie retraite in 2006. Ervaren dat al deze delen harmonieus naast elkaar kunnen bestaan… Wat een bevrijding was dat!

Sindsdien beoefen ik verschillende meditatievormen waaronder Vipassana-meditatie; de klassieke oosterse variant – en voorloper – van Mindfulness en (zelf)compassie.

In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met ACT. De diepgang, de luchtige toon en het actieve… Dit was het! Sinds ik ACT praktiseer lach ik meer. Het is bevrijdend om jezelf niet zo serieus te nemen…

 

Reisleider

Je kunt mij zien als een reisleider die gespecialiseerd is in het land van mens-en-gedoe. Ik ken het meest wonderlijke land ter wereld inmiddels redelijk goed.

Het land van mens-en-gedoe is onherbergzaam en heeft geen infrastructuur. Verdwalen doe ik zelf ook nog regelmatig maar ik weet dat ik altijd mijn weg weer hervind. Reizen door dit adembenemende land is soms zwaar maar altijd weer puur en inspirerend…

Ik ben dan ook dankbaar dat ik al velen op weg heb mogen helpen in dit ruige maar prachtige land!