Cindy

 

‘Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met ACT’

Als meisje was ik ontzettend nieuwsgierig van aard. Mensen intrigeerde me mateloos maar ik vond ze ook knap lastig 😉 Mijn observaties riepen veel vragen bij me op: “Waarom tonen mensen vaak iets anders dan dat ze van binnen voelen” of “Waarom doen we vaak juist datgene wat niet goed voor ons is terwijl we verstandelijk weten wat wel goed zou zijn?”

 

Hypno-Psychotherapie

Antwoorden op deze vragen vond ik tijdens mijn Hypno-Psychotherapiestudie (afgerond in 2004). Hier leerde ik dat we als mensen zijn opgebouwd uit verschillende delen.

Ik ging bij mezelf ervaren dat mijn innerlijke kind zich in bepaalde situaties angstig kan voelen. Mijn innerlijke puber in dezelfde situatie tegelijkertijd boos kan zijn. De volwassene in mij probeert al deze emoties vervolgens onder controle te houden en te analyseren. En dan is er op de achtergrond ook altijd mijn innerlijke criticus nog die vind dat ik al deze gevoelens en gedachten niet zou moeten hebben: “Stel je niet zo aan… Ben je nou nog niet van deze gevoelens af… Zo moet je niet denken!”

Zie hier… The Human Drama;-)

 

Boeddhistische Psychologie

Mijn eerste kennismaking met het boeddhistische gedachtegoed was tijdens een 10-daagse meditatie retraite in 2006. Ervaren hoe ik al deze verschillende delen harmonieus naast elkaar kan laten bestaan zonder dat ik ze hoef te veranderen… Wat een bevrijding was dat!
Sindsdien beoefen ik verschillende meditatievormen waaronder Vipassana-meditatie; de klassieke oosterse variant – en voorloper – van Mindfulness en Compassie-meditatie.

In 2015 maakt ik voor het eerste kennis met ACT, de luchtige ondertoon, de diepgang, en het praktische grepen me onmiddellijk… Dit was het!

 

Mijn missie

Ik geloof dat het boeddhistische gedachtegoed de wereld mooier maakt. ACT is een effectieve methode die zich gemakkelijk laat integreren in een druk westers leven. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met ACT om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een gezondere samenleving.

 

Opleidingen

– Compassie Trainer 2018 – Centrum voor Mindfulness Amsterdam
– ACT Therapeut 2016 – See True
– Mindfulness Trainer 2010 – BIVT
– EMDR Therapeut 2008 – BIVT
– Innerlijk kind Therapeut 2006 – Academie Hypnos
– Hypno-Psychotherapeut 2004 – Atma Instituut

Sinds 2007 voer ik een eigen praktijk in Breda.
Als therapeut ben ik via mijn beroepsvereniging NBVH ook geregistreerd bij geschillencommissie SCAG en tuchtrechtregister RBCZ. Verder volg ik jaarlijks meerdere bijscholingen en neem ik regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten.